Tablalı Streç Makinesi

Streç makinesi, belirli büyüklükte ve uzunluktaki ürünlerin herhangi bir zarar görmemesi açısından streçleme işlemi gerçekleştiren makinelerdir. Paketleme alanında yüksek tercih edilme oranına sahip bu makineler zaman ve insan gücü tasarrufu açısından kullanımı son derece gereklidir. Alanında çeşitli kullanım şekilleri bulunan streç sarma makinelerinden birisi Tablalı streç makinesidir. 

 

Tablalı streç makinesi, sabit bir nokta üzerinde hat sonunda yer almaktadır. Elektrik bağlantısı sayesinde çalışır ve streç makinesi dönerken yük durur. Streçleme işlemi bu şekilde gerçekleşmektedir. Diğer streç makine çeşitlerine göre kullanımı en kolay makinelerdendir. 

 

Tablalı Streç Makinesi:  

 

Avantajları;  

 

  • Kullanımı kolay ve maddiyat olarak akülü makinelere oranla daha ucuzdur.
  • Sabit bir alanda yer aldıkları için kaza riski daha azdır.
  • 2020 V ile çalışmaktadır. Bu yüzden her alanda rahatça kullanımı gerçekleştirilebilir.
  • Kurulumu ve yapısı uygun şekilde sağlanmışsa uzun yıllar kullanılabilir.

 

Dezavantajları;

 

  • Yapısal olarak yüksek ve çok parçadan oluşmuş ürünler üzerinde üst baskı aparatı yer almadığı durumlarda uygun bir streçleme yapmak zordur.
  • Sabit bir streç makinesi olduğu için yük tablalı streç makinesine getirilmek zorunda kalır. Bu yüzden ek iş gücü oluşur ve uygun streçleme gerçekleşmeyebilir.
  • Forklift ile yapılan yükleme sırasında forkliftin bıçakları ve tabla alanına baskı oluşturması nedeniyle tabla üzerinde belirli zararlar görülebilir.

 

Streç sarma makinesi seçerken ilk olarak akülü mü? yoksa tablalı mı? olacak bunun kararını vermeniz gerekiyor. Bu tercihi bütçenize hangisi uygun, kullanım şartları, kullanım şekli gibi birçok nedenlere göre belirleyebilirsiniz. 

 

Tunç Makina olarak streç makinesi alanında hizmetlerimizi son derece önem ve incelikle gerçekleştiriyoruz. Ürünlerimiz ve fiyatlarımız hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için bizimle irtibata geçebilirsiniz. Memnuniyetiniz misyonumuzdur!

 

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.